Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό

Η επιτομή της απλότητας σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινό κρέας.

του Ηλία Μαμαλάκη

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:1:10′ Έτοιμο σε:1:30′

Υλικά
1.500γρ. χοιρινό από σπάλα, σε μερίδες
1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια
5 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος τους, σε ροδέλες
2 στικ σέλερι, σε χοντρά κομμάτια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του χοιρινού. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρετε για λίγο και προσθέτετε δύο ποτήρια νερό. Αφήνετε τη σπάλα να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και να μαλακώσει.

Προσθέτετε τη σελινόριζα, το πράσο, το σέλινο, τα δύο ποτήρια ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ. Αλατίζετε. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι τα υλικά σας να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.

Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content