Πολύς λόγος τα τελευταία 24ωρα για τον Χαλβά με τα Στραγάλια που ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δοκίμασε στην Τουρκία, στην τελευταία του επίσκεψη.
Ο χαλβάς αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από Χαλβάς με ρεβιθάλευρο, όπως αυτό που χρησιμοποιούμε στα κόλλυβα. Το ρεβιθάλευρο αυτό είναι η ίδια συνταγή που χρησιμοποιούμε για τον χαλβά με το αλεύρι αντί για σιμιγδάλι, ένα υλικό που έγινε γνωστό στον χαλβά κατά την διάρκεια του πολέμου του ’40, που οι οικογένειες για να έχουν κάτι γλυκό χωρίς πολλά έξοδα χρησιμοποιούσαν.
Ο χαλβάς με το αλεύρι είναι γνωστή συνταγή και στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα. Τις συνταγές αυτές καθώς και άλλες 150 θα τις βρείτε στο βιβλίο της Πάτρας Ζεϊμπέκη το Ανθολόγιο του Χαλβά (The Halva Anthology) το οποίο είναι γραμμένο στην Ελληνική Γλώσσα, με 150 διαφορετικές συνταγές παραδοσιακού Χαλβά από όλο τον κόσμο, από Ανατολή έως την Δύση!!!
Η Πάτρα Ζεϊμπέκη είναι συγγραφέας βιβλίων συνταγών και ερευνήτρια που συνδυάζει την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και υλικά με συνταγές και υλικά άλλων λαών, για να βοηθήσει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων σε άλλες χώρες.
Το βιβλίο της Crete in China ήταν υποψήφιο για το καλύτερο βιβλίο του κόσμου σε επίπεδο Όσκαρ, για τα βιβλία συνταγών το 2019 στα Gourmand Awards, για το twist and fusion που φέρνει στην Κινέζικη διατροφική κουλτούρα.
Έχει συγγράψει βιβλία στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Κινέζικα και το site της είναι το www.gourmetfoodlovers.com