Νέα στοιχεία – σοκ για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: “Μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου” λένε ιατρικοί φάκελοι

Μεγάλες ανατροπές και συνεχείς αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Το νέο στοιχείο αφορά στην αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές, στα πλαίσια της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συγκεκριμένη αναψηλάφηση έφερε νέα δεδομένα καθώς στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε προϋπάρχουσες παθήσεις αλλά προκλήθηκε από μη αιτιολογημένη, προς το παρόν τουλάχιστον, έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Για τη Μαλένα, το πρώτο από τα τρία παιδιά που έφυγε από τη ζωή ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» την οποία διαπίστωσαν η πρώτη ιατροδικαστής και ο παθολογοανατόμος που διενήργησαν τη νεκροψία μπορεί να προκληθεί από ανωμαλία στον μεταβολισμό, χρήση τοξικής ουσίας ή ασφυξία.

Νέα δεδομένα φέρεται να έχουν προκύψει και για την αιτία θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας καθώς η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή είχε αναφερθεί, μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων, σε αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων
Να σημειωθεί ότι χθες ο ιατροδιακστής Γρηγόρης Λέων είχε προχωρήσει σε μία νέα σοκαριστική ανάρτηση, ο οποίος έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Με μια ανάρτηση στο Facebook ο κ. Λέων παραθέτει το πόσο δύσκολο είναι να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους. Για τα μικρά παιδιά δε επισημαίνει ότι: «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

Η ανάρτηση όλο νόημα του ιατροδικαστή

Γράφει ο κ. Λέων:

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.

Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.

in.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content