Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Αν οι γίγαντες φούρνου είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τους υπέροχους γίγαντες της κατσαρόλας λαδορίγανη. Το μυστικό της νοστιμιάς τους η απλότητα, τα λίγα υλικά και η μυρωδάτη ρίγανη!

Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:1:40′ Έτοιμο σε:2:10′

Υλικά
500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
1 φύλλο δάφνης
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πατάτες, χοντροκομμένες
1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
300 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
1 λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ρίχνουμε τους γίγαντες με το δαφνόφυλλο σε μια κατσαρόλα σε άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί τους ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και, όταν βράσουν, τους σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τους γίγαντες, τις πατάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Tips
Σε αυτό το φαγητό ταιριάζει και η απαλή μουστάρδα (προσθέστε 1 κουτ. σούπας) ή λίγο λευκό κρασί με το οποίο θα σβήσουμε τα φασόλια πριν προσθέσουμε τον ζωμό.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content