Τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.τ.σ αλεύρι
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 2 λεμονιά (το χυμό τους)
  • 1 κ.τ.γ κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά. Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

bovary.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content