Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος με την κεταμίνη – Ίσως έκανε 9 απόπειρες να τη σκοτώσει

Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, ίσως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, στο αίμα της Τζωρτζίνας, του τελευταίου κοριτσιού που πέθανε στην Πάτρα, ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Η κεταμίνη εξαφανίζεται σε 20 λεπτά από ζωντανούς οργανισμούς

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, πως η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά. Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που φαίνεται να χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία, στο δωμάτιο του Νοσοκομείου «Παίδων» φέρεται να βρισκόταν μόνο η 33χρονη μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, επειδή το παιδί πέθανε, τα στοιχεία που περιέχονταν στο αίμα παρέμειναν στον οργανισμό κι έτσι το εργαστήριο του ΑΠΘ κατάφερε, μέσω της ανάλυσής του, να τα εντοπίσει. Πρόκειται, λοιπόν, για το εύρημα που άλλαξε τα πάντα, γιατί η κεταμίνη δεν περιλαμβανόταν στα φάρμακα που λάμβανε το παιδί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Έτσι, τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Επομένως, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Alpha, μάλιστα, μέσα στην κεταμίνη περιέχονται και ουσίες που περιέχονται στο χάπι του βιασμού.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.

Η κεταμίνη είναι αναισθητική ουσία που χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο iefimerida.gr, είπε: «Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών για μεταφορά της 33χρονης μητέρας μητέρας από την Πάτρα στην Αθήνα. Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, μπήκαν με τη μητέρα σε ένα μαύρο βαν και την οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε πως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Κατά συνέπεια, η 33χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατηγορούμενη βρίσκεται στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου και θα περάσει το βράδυ, προκειμένου να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content