Σπαγγέτι με παντζάρια και καλαμαράκια

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καλαμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ούζο
  • 200 γρ. νερό
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε το δέρμα από το καλαμάρι, το κόβουμε σε δύο μεγάλα κομμάτια και τα ανοίγουμε στη μέση.
  • Μεταφέρουμε το μισό καλαμάρι στο καυτό τηγάνι με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω για να ψηθεί. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο καλαμάρι. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το φινόκιο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα (ρου).
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για να βράσει. Βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε πολύ λεπτές λωρίδες και το βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με άνηθο, λεμόνι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content