Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 2 κεφάλια κουνουπίδι (κομμένο σε φουντάκια)
- 1 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε φουντάκια)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (χωρίς γλουτένη)
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
- Πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή για το κουνουπίδι και μπρόκολο στο φούρνο με τυριά, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φούντες από μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα ντοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.
- Σπάμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το ψημένο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφάνεια, σκορπάμε εδώ κι εκεί.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών.
- Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέουν λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.
argiro.gr