Νηστίσιμα μπράουνις με ταχίνι και μπανάνα

Μια απίθανη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μπράουνις με ταχίνι και μπανάνα.

Είναι νηστίσιμα, αφράτα και πεντανόστιμα! Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπράουνις

300 γρ. ταχίνι
350 γρ. μπανάνα
250 γρ. σοκολάτα 70%
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 γρ. αλάτι
9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

120 γρ. ταχίνι με κακάο
70 γρ. γάλα αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπράουνις

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.

Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C.

Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

bovary.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content