Σουβλάκια με φαλάφελ νηστίσιμα

Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμ.)
  • 1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμ.)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.γλ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιήστε περισσότερο μαϊντανό)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

*κυπριακές πίτες

  • κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αγγούρι ψιλοκομμένο
  • φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ταχίνι ή γιαούρτι
  • πάπρικα

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μπολ τα όσπρια και τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και μία πρέζα (όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλα) μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες, μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε καθόλου υγρασία για τα σουβλάκια με φαλάφελ νηστίσιμα!

  • Τα αλέθουμε στη μηχανή του κιμά, αν έχουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σόδα, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό), ή αλέθουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

1ος τρόπος σερβιρίσματος

  • Ζεσταίνουμε λίγο τις κυπριακές πίτες και τις ανοίγουμε στη μέση (θήκη σαν τσέπη). Βάζουμε μέσα στο σουβλάκι 2-3 φαλάφελ (ανάλογα με το μέγεθός τους) και ό,τι άλλο μας αρέσει από τα προτεινόμενα συνοδευτικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

2ος τρόπος σερβιρίσματος

  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια με φαλάφελ νηστίσιμα ζεστά ή κρύα με ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα σαλάτα και ταχίνι ή γιαούρτι.

argiro.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content