Υλικά
- 100 γρ. ντάκο
- 1 κoυτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Σε μεγάλο μπλέντερ ρίχνουμε τον ντάκο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε μεσαία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέτουμε την ντομάτα.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Στραγγίζουμε καλά χωρίς να τις κρυώσουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τα θρύμματα από τον ντάκο και σερβίρουμε αμέσως.
olivermagazine.gr