Με μεγάλη πλειοψηφία των προεδρικών του Νίκου Ανδρουλάκη και σημαντικά ποσοστά ανανέωσης εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε περί τα 2/3 της νέας ΚΕ (ποσοστό περίπου 65%) ενώ πρώτος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με δεύτερο τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Οι «παπανδρεϊκοί» άντεξαν εκλέγοντας πολλά στελέχη τους και σε πολύ καλή σειρά, καθώς είχαν «σφιχτή γραμμή» 40άδας, σε αντίθεση με τους πλειοψηφούντες προεδρικούς που αναγκάστηκαν να διασπάσουν σε τέσσερις 40άδες τα ψηφοδέλτιά τους.
Με ενσωματωμένο το 100% των 4.493 εγκύρων ψηφοδελτίων – αλλά πριν την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων – την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν οι εξής:
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2258 ψήφοι
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1436
ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1204
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 956
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ 883
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 838
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 818
ΛΩΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 813
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 783
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΑΡΗΣ 776
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλη τη λίστα με σταυρούς προτίμησης.
Η σειρά κατάταξης
Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (2.258), τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.436 ψήφους), που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι «γεννηματικών», αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από «ανδρουλακικούς».
Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με 1.204 ψήφους.
Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου (956 ψήφους), ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από το σύστημα Ανδρουλάκη.
Πέμπτος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου (883),
Έκτος ο Παύλος Χρηστίδης (838)
που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς, ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του, όπως τον Μιχάλη Τολίκα από τη ΝΕ Λάρισας (12ος, ισοψηφεί με 768 με τον Σαχινίδη).
Εβδομος ο «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης (818).
Όγδοος ο προεδρικός Θόδωρος Λώλος συνδικαλιστής, ένατος ο Κώστας Πανταζής (είχε στηρίξει Π. Γερουλάνο στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία) και την δεκάδα κλείνει ο Άρης Καρβούνης επίσης από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη.
Στην ενδέκατη θέση ο επίσης «παπανδρεϊκός» Φίλιππος Σαχινίδης.
Οι προεδρικοί
Επίσης, από τους «ανδρουλακικούς», ψηλά είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (37ος), ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 30), ο Χάρης Δούκας (θέση 51),
ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 67), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 82), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος (84ος), ο Παναγιώτης Βλάχος (97ος), ο Βαγγέλης Τσόγκας (162ος), η διευθύντρια του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (171η), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (237η θέση) κ.ά.
Στις πρώτες θέσεις «παπανδρεϊκοί», πρώτη γυναίκα η Χαλάτση
Από τους «παπανδρεϊκούς», εκτός από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Φίλιππο Σαχινίδη, σάρωσε η εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου Εφη Χαλάτση, η οποία ανέβηκε στην 29η θέση και είναι η πρώτη γυναίκα (στο σύνολο) σε σταυρούς, όπως και ο Δημήτρης Ρέππας (κατατάσσεται 38ος). Πολύ καλά πήγαν επίσης ο Γιώργος Πεταλωτής (72ος), ο Δημήτρης Οικονόμου (48ός), ο Βασίλης Νούσιος (61ος), η Πωλίνα Λάμψα (77η).
Ψηλά ο «γεννηματικός» Μανώλης Όθωνας
Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς είναι στην 26η θέση, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (74ός), ο Γιάννης Κουτσούκος (55ος), ο Πέτρος Ευθυμίου -τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος- κατατάσσεται ως τώρα 125ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (202ος).
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης πρώτος στους «εκτός ΠΑΣΟΚ»
Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 57ος και είναι ο πρώτος σε ψήφους από τους εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, κατατάσσεται στην 210η θέση.
Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 39 άνδρες λόγω της ποσόστωσης τού 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Επίσης, στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπει να προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κ.λπ.) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η τελική σύνθεση του οργάνου θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων.