Μια πλήρης διατροφική πρόταση με βάση την μεσογειακή κουζίνα
Υλικά
10 κανελόνια
400 γρ. σπανάκι
300 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
300 γρ. γιαούρτι
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανό
1/2 φλ. λάδι
4 ντομάτες
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο λάδι το σκόρδο για ενάμιση λεπτό και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.
Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για τέσσερα λεπτά στραγγίζοντάς τα πολύ καλά κατόπιν.
Τα γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
newsbeast.gr