Η Μαλένα στις 16:40 το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019, ενώ η Ίριδα στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που έχουν λάβει το σύνολο των καταθέσεων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού, αλλά και από το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Όπως εξηγούν ειδικοί επιστήμονες, παιδιά τέτοιων ηλικιών δεν προβάλουν αντίσταση σε αυτούς τους μηχανισμούς θανάτου, πόσω μάλλον όταν κοιμούνται, γι’ αυτό και τα δύο κορίτσια δεν έφεραν αμυντικά τραύματα.
Στην περίπτωση της Μαλένας, τόσο η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στον θάλαμο, κατέθεσαν ότι το παιδί κοιμόταν, όταν… ξαφνικά έχασε τη ζωή του.
«Το παιδί, όταν μπήκα στο δωμάτιο ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Του έκανα έλεγχο, τη νοσηλεία, και δεν πήγαινε τίποτα άσχημα. Μάλιστα το παιδί ήταν ήρεμο και ήσυχο, έτοιμο να κοιμηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια στην κατάθεση της.
Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε η Μαλένα, προκύπτει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στον θάλαμο νοσηλείας πριν και μετά την ειδοποίησή τους ότι κάτι συμβαίνει.
Όσον αφορά την Ίριδα, η κατηγορουμένη αλλά και η αδερφή της Δήμητρα, έχουν καταθέσει πως στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και έδωσε την… πιπίλα στην μικρή Ίριδα. Ο χρόνος θανάτου φαίνεται πως προσδιορίστηκε εκείνο το χρονικό διάστημα, κάτι που συνδυαστικά με το πόρισμα τον ιατροδικαστών για ασφυκτικό θάνατο, «φωτογραφίζει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Γιατί να πιστέψω αυτό το πόρισμα και να μην πιστέψω τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις. Δεν αμφισβητώ κάτι, αλλά έχουν βγει άλλα πορίσματα που λένε κάτι άλλο. Αν μία στο εκατομμύριο μου αποδείξετε ότι είναι υπεύθυνη, θα σταματήσω να την υποστηρίζω, αλλά δεν θα μπορέσετε να το κάνετε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά την πολύωρη κατάθεση της η Δήμητρα Πισπιρίγκου, όταν εκείνοι της παρέθεσαν το πόρισμα των ιατροδικαστών.
Για ακόμα μια φορά φαίνεται πως ήταν έντονα υποστηρικτική προς την αδερφή της, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά της. Για περισσότερες από 9 ώρες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου υποβλήθηκε σε σειρά πιεστικών ερωτήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ενδείξεις συνέργειας στην δολοφονία της Ίριδας ή ενδεχόμενη απόκρυψη, καθώς είχε φυσική παρουσία στο διαμέρισμα της οικογένειας όταν δολοφονήθηκε το άτυχο κορίτσι. Οι περιγραφές της για το κρίσιμο χρονικό διάστημα, ήταν… “καρμπόν”, με όσα είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν, δικαιολογώντας την παρουσία και τις κινήσεις της στον χώρο του εγκλήματος.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει περίπου 40 καταθέσεις, οι οποίες μαζί με το πόρισμα των ιατροδικαστών, το υπόλοιπο υλικό και το διαβιβαστικό, θα δοθούν στην ανακρίτρια, αύριο ή στις αρχές της εβδομάδας.
Εκείνη θα κρίνει, αν θα ασκηθούν επιπρόσθετες ποινικές διώξεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία θα καλέσει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τις δολοφονίες των δύο άλλων παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας αποδεικνύουν επιστημονικά πως το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας και οι εκδορές στην μύτη της, είναι από την άσκηση παρατεταμένη πίεσης με χέρι, που προκάλεσε την ασφυξία.
Το ίδιο αποδεικνύουν για την περίπτωση της Ίριδας, στην οποία οι αεροφόροι οδοί έκλεισαν με το πανάκι στο στόμα και την μύτη του βρέφους
Πηγή: ieidiseis.gr