Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. μαγιονέζα
Για τη σύνθεση
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μαγιονέζα
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Ιδανικά με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνειά της για να μην φουσκώσει.
- Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας από 1 κ.σ. από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε τη σφολιάτα περιμετρικά για να φτιάξουμε έναν κόθρο και απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μαγιονέζα και μαϊντανό.
akispetretzikis.com