Υλικά
- Μερίδες: 4
Για τα λαχανικά
- 600 γρ. αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
- 300 γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κουτ. γλυκού πάστα κόκκινο κάρυ
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- ½ ματσάκι φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
Για τα κρεμμύδια
- 2 λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 50 γρ. αλεύρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Για το ρύζι Basmati
- 320 γρ. ρύζι basmati
- 640 ml νερό
- 5 κόκκους καρδάμωμο (κακουλέ)
Διαδικασία
Κρεμμύδια
- Σε μια μπασίνα βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με αλάτι.
- Αφήνουμε για 5΄ και τα αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν ξανθό χρώμα.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λαχανικά
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το κάρι και την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τον αρακά για 2΄ και τον παγώνουμε σε μπολ με πάγο και νερό.
- Το ίδιο κάνουμε και με τα κουκιά.
- Αφού έχει γλασάρει η σάλτσα, τα βάζουμε μέσα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ.
Κρεμμύδια
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
- Το κρατάμε σκεπασμένο εκτός φωτιάς για άλλα 10΄.
- Έπειτα ανακατεύουμε με μια πιρούνα να αφρατέψει.
- Σερβίρουμε τα λαχανικά και τη σάλτσα, συνοδευοντας με το ρύζι και το τραγανό κρεμμύδι.
olivermagazine.gr