Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, που αξιοποιεί το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε και που θα συναρπάσει τους λάτρεις του blue cheese.
του Χριστόφορου Πέσκια
Έτοιμο σε 25′
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
170γρ. blue cheese ή άλλο τυρί της προτίμησής σας
200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε κυβάκια
200γρ. ανθούς μπρόκολου στο μέγεθος των ζυμαρικών
2 ματσάκια μυρώνια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
40ml ξίδι ρυζιού
150ml γάλα
80ml ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεματάτε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 20 δευτερόλεπτα και το στραγγίζετε.
Διαλύετε τη ζάχαρη στο γάλα και το ξίδι. Σπάτε και ρίχνετε με τα χέρια σας το blue cheese μέσα στο μίγμα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σουρώνετε. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε. Μπορείτε να απολαύσετε τη μακαρονάδα και κρύα ή να τη σερβίρετε ως σαλάτα.
olivemagazine.gr