Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρέσκοτριμενο πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%
Για το σερβίρισμα
- βρασμένο ρύζι καστανό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 40΄.
- Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
argiro.gr