Φτιάχνουμε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες, δηλαδή, σπαγγέτι Αλφρέντο. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και γρήγορο πιάτο.
Υλικά
- 100 γρ. τυρί cottage
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη
- 200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Διαδικασία
- Ρίχνουμε στο μούλτι το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει.
- Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε).
- Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι.
- Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως.
olivemagazine.gr