Ατομικές πίτες λαχανικών

Συστατικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 6 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • γλυκόξινη σάλτσα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά.
  • Αν είναι μικρό το τηγάνι μας τότε ψήνουμε σε δόσεις.
  • Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κολοκύθια.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να ψηθούν.
  • Αφαιρούμε στο ίδιο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα καρότα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το 1/10 από τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε φάκελο.
  • Απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη και κλείνουμε καλά το φύλλο ώστε να κολλήσει για να σφραγίσουμε τη γέμιση.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content