Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη σύνθεση
- 6 φύλλα κρούστας για πίτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- γλυκόξινη σάλτσα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά.
- Αν είναι μικρό το τηγάνι μας τότε ψήνουμε σε δόσεις.
- Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κολοκύθια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να ψηθούν.
- Αφαιρούμε στο ίδιο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα καρότα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το 1/10 από τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε φάκελο.
- Απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη και κλείνουμε καλά το φύλλο ώστε να κολλήσει για να σφραγίσουμε τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ.
akispetretzikis.com