Πατατόπιτα με τυρί και ζαμπόν

Υλικά

  • 350 γρ. πατάτες
  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ, σε φέτες
  • Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς, ωστόσο, να λιώνουν.
  • Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε φέτες.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώστε τη ζύμη για την πίτα σε ένα ταψί.
  • Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια απλώστε την υπόλοιπη πάνω στη ζύμη.
  • Στρώστε τις πατάτες, αλατίστε και προσθέστε, το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη μισή ζύμη.
  • Καλύψτε με το άλλο μισό της ζύμης και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες.
  • Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε στην άκρη με λίγο νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε όλη τη ζύμη.
  • Τρυπήστε σε όλο το μήκος με ένα πιρούνι και ψήστε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε με σαλάτα, αν θέλετε.

newsbeast.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content