Αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου φτιάχνεται με μόνο 4 υλικά και θα γίνει το αγαπημένο σου.
του σεφ Πάνου Παπαδάκη
Για την κρέμα
1200 γρ γάλα
200 γρ ζάχαρη
120 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
60 γρ βούτυρο
Για την σαντιγί
300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30χ27 εκ.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε.
Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα. Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Χωρίζουμε την κρέμα στα 2. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη. Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Δείτε το βίντεο: