Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 αβγό, μεσαίο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. φέτα, κομμένη σε κομμάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Το απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.