ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζουμερά μπιφτέκια με μπέικον

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα.
  4. Αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο δεύτερο από πάνω ράφι του φούρνου, για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  6. Συνοδεύουμε με λεπτοκομμένο λάχανο σαλάτα και δροσερό γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.

 

Γαστρονόμος

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content