Χρήσιμες οδηγίες δίδει προς τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας, ο φίλος κ. Γιώργος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του που αναφέρει τα εξής:
Έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν όλοι οι πλημμυροπαθείς πετάνε τις ηλεκτρικές συσκευές στα σκουπίδια αφού γεμίσει ο χώρος τους με λάσπη και νερό. Το 90% αυτών επισκευάζονται χωρίς πολύ κόπο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τη συσκευή στην πρίζα για δοκιμή. Όσες έχουν μοτέρ πρέπει απαραιτήτως να καθαριστούν γιατί η λάσπη φρακάρει τα μοτέρ, κατά κανόνα, στην φτερωτή του βεντιλατέρ.
1. Στις αντλίες νερού βγάζουμε το καπάκι από την πίσω πλευρά και αφαιρούμε τη λάσπη. Μετά κάνουμε παλμικές κινήσεις δεξιά και αριστερά για να ξεκολλήσει ο άξονας. Αφού ξεκολλήσει μπορεί να δοκιμαστεί. Στον ρότορα και το κουτί συνδέσεων δεν μπαίνει η λάσπη γιατί είναι ερμητικά κλειστά.
2. Στα πλυντήρια τώρα, αφού αφαιρέσουμε τον ιμάντα από το μεγάλο μοτέρ, πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία. Βοηθάει να τα γυρίσουμε ανάποδα για την επέμβαση. Η μικρή αντλία συνήθως δεν σφηνώνει με την λάσπη. Τα μοτέρ των ψυγείων δεν παθαίνουν τίποτα γιατί είναι ερμητικά κλεισμένα στο περίβλημά τους. Οι συνδέσεις μέσα στο βακελίτένιο καπάκι θα χρειαστούν καθαρισμό και στέγνωμα. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές κουζίνες. Για το στέγνωμα χρησιμοποιούμε κίνηση αέρα και όχι ενεργοβόρα σόμπα. Η κίνηση του αέρα από ανεμιστήρα ή σεσουάρ κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.
3. Στους συμπιεστές αέρα εάν λείπει το φίλτρο της εισαγωγής τότε πρέπει να αφαιρεθεί ο κύλινδρος και να καθαριστούν όλα τα κομμάτια και ιδιαίτερα οι βαλβίδες. Όταν υπάρχει φίλτρο αέρα δεν χρειάζεται αυτή η επέμβαση.
4. Και οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να σωθούν, αφού καθαριστούν επιμελώς. Το μυστικό είναι να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ οι μπαταρίες εάν είναι φορητές. Προσοχή: δεν τροφοδοτούμε καμία με ρεύμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του καθαρισμού.
https://www.facebook.com/captainjoe947/posts/pfbid0wEwjUhZQfUeRLieeYTGBvKBjr68U4eBj5Pia9zFRQvdnDzhwa1N5V6NmHetWhULQl