Aπαραίτητη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή η αρωματική τυρόπιτα με μαντζουράνα. Επίσης είναι και το καλύτερο πρωινό αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα.
Υλικά
- 8 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτα
- 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
- 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
- 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με μαντζουράνα κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
- Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
- Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.
gastronomos.gr