Το cheesecake είναι ένα από τα γλυκά που έχει αγαπηθεί σε κάθε άκρη του κόσμου. Η λαχταριστή, κρεμώδης υφή του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ η βάση μπισκότου και οι μαρμελάδες φρούτων που συνήθως συνοδεύουν την κρέμα δημιουργούν έναν θεϊκό συνδυασμό.
Υλικά για cheeseacake φούρνου
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
- 3 μεσαία αυγά
- 80 ml γάλα πλήρες
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής για cheeseacake φούρνου
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκαναζ.
- Αμέσως μετά, την κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ένα μίξερ χειρός.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Τέλος προσθέτουμε και την γκανάζ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
iefimerida.gr