Υλικά
- 2 μπούτια από κατσικάκι (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα ξεκοκαλίσει, να τα ανοίξει και να τα λεπτύνει για ρολό)
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κατσικάκι ρολό με σάλτσα πορτοκαλιού αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τα δύο ανοιγμένα κομμάτια κρέατος σε καθαρή επιφάνεια, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα αλείφουμε στην εσωτερική πλευρά με 1 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.
- Σκορπίζουμε από πάνω το μισό δεντρολίβανο και τυλίγουμε το καθένα σε σφιχτό ρολό.
- Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής σε πυκνά διαστήματα.
- Βάζουμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε ευρύχωρη γάστρα ή σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη την υπόλοιπη ποσότητα από μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια δεμένη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα ρολά με τη σάλτσα και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε τα ρολά σε μεγάλη πιατέλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε και πετάμε τους σπάγκους και κόβουμε τα ρολά σε λεπτές φέτες.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα της γάστρας ή, αν θέλουμε, τη ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά, μέχρι να δέσει όσο επιθυμούμε.
gastronomos.gr