Δηλώσεις για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη και συγκίνηση έναν μεγάλο Κρητικό. Έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας. Θα μας συνοδεύουν όμως πάντα οι μελωδίες του, οι συνθέσεις του, τα μουσικά του έργα. Αφήνει ανεξίτηλο το προσωπικό του αποτύπωμα στη μουσική. Με έργα που χαρακτηρίζονται τομή στην ελληνική μουσική πραγματικότητα συνδιάζει αρμονικά συμφωνικά και τοπικά μουσικά όργανα. 
Ο Γιαννης Μαρκόπουλος με το έργο του σηματοδότησε το μουσικό τοπίο της χώρας μας. Τίμησε την Ελλάδα και την Κρήτη. 
Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
Καλό ταξίδι Γιαννη. 

.

Συλλυπητήρια δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου

Σε δήλωση του  για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του και υπογραμμίζει την προσφορά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στον πολιτισμό, στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει:  

«Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα ένα μεγάλο δημιουργό. Η Κρήτη αποχαιρετά ένα δικό της άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά τον πολιτισμό και την ιστορία της, αναδεικνύοντας τα ριζίτικα τραγούδια με τη φωνή του Αρχαγγέλου της Κρήτης, Νίκου Ξυλούρη. 

Ως Περιφέρεια Κρήτης αποχαιρετούμε το δικό μας Γιάννη. Ένα σπουδαίο συντοπίτη μας. Τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στις τέχνες και τον πολιτισμό. 

Με τα τραγούδια του σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά και αφήνει μοναδικό μουσικό και καλλιτεχνικό έργο ως διακριτή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 

εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».  

.

Συλλυπητήρια του Δημήτρη Πιτσικάκη για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου

«Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που αξιώθηκε την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου, στα πέρατα της γης. Μέσα  από τα τραγούδια του, τις συνθέσεις του και την κρητική του ψυχή σφράγισε  το μουσικό τοπίο της χώρας μας.  

Με όραμα την «επιστροφή στις ρίζες», κατάφερε να ενώσει  την παράδοση, με τον σύγχρονο ήχο και να δημιουργήσει την δική του μοναδική μουσική ιστορία. 

Τα τραγούδια του, ας μας ακολουθούν για να θυμόμαστε όλοι εμείς με νοσταλγία το παρελθόν και να πρεσβεύουμε μέσα από τις πράξεις μας, ένα καλύτερο μέλλον.

Γιάννη σε ευχαριστούμε για ότι μας χάρισες, καλό ταξίδι στα «Ζαβαρακατρανέμια» της καρδιάς σου…»

.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρετά με θλίψη τον Σημαντικό Έλληνα Δημιουργό Γιάννη Μαρκόπουλο, που ταξίδεψε χθες για την γειτονιά των αγγέλων.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος έδωσε νέα πνοή στη Τέχνη με το έργο του, προτείνοντας εμφατικά την «Επιστροφή στις Ρίζες» και στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο στην αναζήτηση της ενότητα του ανθρώπου με το φυσικό και το κοινωνικό του περιβάλλον. Δημιούργησε ένα τεράστιο έργο που εκτείνεται από το έντεχνο τραγούδι έως τις συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα ορατόρια, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή. 

Τα τραγούδια του θα συνεχίζουν να συγκινούν την τωρινή και τις επόμενες γενιές Ελλήνων, καταγεγραμμένα στο συλλογικό ασυνείδητο.

.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο μουσικό και συνθέτη που ανέβασε την Ελλάδα ψηλά. 

Ο κόσμος της μουσικής χάνει έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της. Άνθρωποι, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος αποτελούσαν «πολιτιστικούς φάρους» τόσο για τον τόπο μας όσο και για τη χώρα. 

Είμαι βέβαιος, πως ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα συνεχίζει να «ζει» στις καρδιές όλων μας μέσα από τα τραγούδια και το πλούσιο έργο του, που έχει αφήσει παρακαταθήκη.  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένεια του.

.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου και επισημαίνει την κληρονομιά που αφήνει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρει : 

«Είναι σπουδαία η διαδρομή, το έργο και το αποτύπωμα στον πολιτισμό που αφήνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και περηφάνια. Γνήσιο τέκνο της Κρήτης, αγάπησε και αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία.

Με τον μοναδικό Νίκο Ξυλούρη συνέθεσαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της ελληνικής μουσικής. Υπηρέτησε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο τη μουσική και το όνομά του θα παραμείνει ανεξίτηλο στην ιστορίας για την προσφορά του στον πολιτισμό. 

Σιγοτραγουδώντας τον “Στράτη τον θαλασσινό ανάμεσα στους αγάπανθους” σε στίχους Γιώργου Σεφέρη, η Ελλάδα δακρυσμένη τον αποχαιρετά». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content