Γαλλία: Χάος για τέταρτη νύχτα

Οι φόβοι για περαιτέρω βία στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής φαίνεται να έχουν αποφευχθεί, καθώς οι μαζικές αναπτύξεις της αστυνομίας φάνηκε πως απέτρεψαν τους επίδοξους ταραχοποιούς και έχουν αναφερθεί μόνο σποραδικά περιστατικά όπως κάψιμο κάδων απορριμμάτων και απόπειρες λεηλασίας. Η αστυνομία αναφέρει ότι 120 άτομα συνελήφθησαν στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Ωστόσο, η βία συνεχίστηκε σε προαστιακές περιοχές και σε άλλες πόλεις όπως η Μασσαλία και η Λυών.

Συνολικά 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή από την Τρίτη μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

«Σε 50 χρόνια, χρησιμοποιήσαμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις φορές. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Θα δούμε τι θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» είχε τονίσει νωρίτερα ο Νταρμανέν, ωστόσο μέσα στο βράδυ δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν δήλωσε ότι η σημερινή βραδιά ήταν πολύ πιο ήρεμη από ότι αυτή την Πέμπτη, παρά τις 471 συλλήψεις μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε πάνω από 900 συλλήψεις ταραχοποιών, εκ των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 17 έτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content