Στερνό αντίο την Τετάρτη στον Ζαχαρία Μελεσσανάκη

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προκαλεί σε όλη την Κρήτη η είδηση για την απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη της κρητικής λύρας, του Ζαχάρη Μελισσανάκη.

Ο Ζαχάρης Μελεσσανάκης καταγόταν από το Μεσοχωριό Μονοφατσίου και ήταν ένας μεγάλος δεξιοτέχνης της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Το ταλέντο του αναγνώριζαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες της Κρήτης και η φήμη του είχε ξεπεράσει τα όρια του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, φτάνοντας μέχρι την μακρινή Αυστραλία, τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρώπης όπου είχε κάνει ταξίδια και είχε διασκεδάσει τους Κρήτες της διασποράς.

Στην πολύχρονη διαδρομή του συνεργάστηκε με τις πιο μεγάλες φωνές της κρητικής μουσικής, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν τραγουδούσε στους δίσκους και στις εμφανίσεις του.

Ο Ζαχάρης Μελεσσανάκης είχε παντού μόνο φίλους και θαυμαστές και η απώλειά του αφήνει ένα ακόμα μεγάλο κενό στην παραδοσιακή μουσική μας.

Η κηδεία του Ζαχάρη Μελεσσανάκη θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Μεσοχωριό. Η σορός θα τεθεί από τις 4 το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content