«Τουρισμός για Όλους»; Ή για πολύ λίγους;

Διαβάζω ότι “σε λίγες ημέρες αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το φετινό πρόγραμμα επιδότησης διακοπών «Τουρισμός για Όλους».

Μακάρι να έχει καλά αποτελέσματα η εφαρμογή του προγράμματος αυτού. Γιατί οι πληροφορίες για το πρόγραμμα του λεγόμενου “Κοινωνικού Τουρισμού”, είναι απογοητευτικές! Αποκλείστηκαν από αυτό ευρύτατες κοινωνικές ομάδες, με αποτέλεσμα να διερωτούνται πολλοί, τί σόϊ “κοινωνικός τουρισμός” είναι αυτός που επαγγέλλονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση, αφού αυτή εισπράττει τελικά και τα συν αλλά και τα πλην), όταν αποκλείονται τρίτεκνες οικογένειες, οικογένειες με δυο παιδια και άλλοι, επειδή έτυχε στο Ε9 τους να δηλώνουν κάποια ψευτοπεριουσία που τους άφησαν οι γονείς τους, για την οποία περιουσία πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ, χωρίς να έχουν από αυτήν ούτε ένα ευρώ εισόδημα!..

Καλά θα κάνει λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο να αναθεωρήσει τα κριτήρια εισδοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, διαφορετικά η κατακραυγή εναντίον τους θα είναι πιο ηχηρή από τα όποια θετικά σχόλια, που κανονικά θάπρεπε να υπερτερούν.

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content