Χανιά: Πώς δρούσε το κύκλωμα γιατρών με τα βρέφη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση που στρέφεται γύρω από Χανιώτη γιατρό που ασχολήθηκε με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και 8 μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2022, προχώρησαν σε 8 συλλήψεις μελών της οργάνωσης που δρούσαν σε βάθος δεκαετίας σε διάφορες περιοχές όπως Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αττική, Αγρίνιο, Αικατερίνη και Τρίκαλα.

Για τουλάχιστον δέκα μήνες σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχε βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη ομάδα των φερόμενων εμπλεκόμενων. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα μαζί με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έστησε επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία με αρκετά σοβαρές κατηγορίες για αδικήματα, μεταξύ άλλων, όπως η εμπορία ανθρώπων, η παράνομη διάθεση γενετικού υλικού και η πλαστογραφία.

Ο τρόπος δράσης τους

Όπως γίνεται λόγος στην δικογραφία η έδρα τους βρισκόταν στην στην Κρήτη ωστόσο η δράση τους επεκτεινόταν σε διάφορους νομούς της Ελλάδας ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού.

Το κύκλωμα, όπως υποστηρίζεται σύμφωνα με το newsit.gr, φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, τις οποίες χρησιμοποιούσε έναντι αμοιβής είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν αν αυτές οι τιμές είναι νόμιμες ή παράνομες.

Τουλάχιστον 6 άτομα φέρεται να εμπλέκονται – Έχουν προσαχθεί πάνω από 20 άτομα να καταθέσουν

Όπως είχε κάνει γνωστό και νωρίτερα το Flashnews.gr στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα, δυο εξ αυτών γιατροί ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φαίνεται να ήταν και εργαζόμενοι του κέντρου.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης είχαν προσαχθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.

 flashnews.gr 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content