Νέα ευρήματα για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Στην Εισαγγελία Χανίων αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών, με επίκεντρο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην πόλη των Χανίων. 

Πρόκειται για εννέα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, απάτη, πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γιατροί, ένας γυναικολόγος και ένας κλινικός εμβρυολόγος, 4 γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ιδιοκτησίας τους ενός γιατρού που συνελήφθη, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ένας γυναικολόγος και ένας κλινικός εμβρυολόγος, 4 γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία που φέρεται να είχε τον ρόλο της «μεσίτριας» δηλαδή ήταν υπεύθυνη για την παράδοση των μωρών από τα Χανιά στις οικογένειες που θα τα υιοθετούσαν και μια γυναίκα με καταγωγή από την Γεωργία η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε και εκείνη τον ρόλο της «μεσίτριας» καθώς μετέφερε γυναίκες από το εξωτερικό στα Χανιά. 

Παράλληλα ανάμεσα στους συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και μια γυναίκα με καταγωγή από την Ρουμανία η οποία εντοπίστηκε μαζί με το μωρό της και την φερόμενη ως μεσίτρια με καταγωγή από την Ρουμανία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι δυο γυναίκες μαζί με το μωρό φέρεται να προσπαθούσαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη. Τέλος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές ακόμη γυναίκα στη Ρουμανία η οποία φέρεται να ήταν επιφορτισμένη με τον εντοπισμών γυναικών τις οποίες στην συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση, η δικογραφία παραμένει ανοιχτή, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content