Την τελευταία της πνοή άφησε τα η μεγάλη ερμηνεύτρια Λιζέτα Νικολάου.
Η Λιζέτα Νικολάου έδινε εδώ και ημέρες μάχη για τη ζωή της νοσηλευόμενη. Εν τέλει, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Την είδηση του θανάτου της Λιζέτας Νικολάου έκανε γνωστή με ανάρτησή της η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου:
Το μοιραίο τραύμα
Υπενθυμίζεται ότι είχε εισαχθείστο νοσοκομείο μετά από πτώση της σε σκάλες, που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «On Time», μετά την πτώση της η Λιζέτα Νικολάου έχασε τις αισθήσεις της και δεν ανταποκρινόταν. Ένας υπάλληλος της καφετέριας όπου βρισκόταν η τραγουδίστρια όταν έλαβε χώρα το συμβάν, πήρε το κινητό της και κάλεσε τον τελευταίο αριθμό που βρήκε στις κλήσεις της.
Η τελευταία κλήση που είχε γίνει ήταν στη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία ήταν και η πρώτη που ενημερώθηκε για το συμβάν. Με τη σειρά της, η ίδια ενημέρωσε τον γιο της τραγουδίστριας, Αλέξανδρο, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον πατέρα του, Γιώργο Λιάνη.
Η μεγάλη διαδρομή της Λιζέτας Νικολάου
Η Λιζέτα Νικολάου γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.
Η καριέρα της άρχισε τη δεκαετία του ’70 μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.
Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.
Όπως είχε πει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια, «άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μετά τον ‘Θεσσαλικό Κύκλο’ και όλη τη συνεργασία με τον Γ. Μαρκόπουλο, άρχισαν να με ζητάνε τα μεγάλα μαγαζιά -ήταν σαν παραμύθι αυτό. Το λέω στα κορίτσια, στα αγόρια και μου λένε ‘μα αυτό είναι παραμύθι που μας λέτε!’. Γιατί πασχίζουν τόσο πολύ, κι εμένα μου ήρθαν τόσο εύκολα!».
Η δισκογραφία της σπουδαία:
Σκοπευτήριο, 1975
Αφιέρωμα, 1975
Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
Σ’ Αγάπησα, Μ’ Αγάπησες, 1980
Βενετιά Και Φανάρι, 1982
Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
Θέλω Ν’ Αντισταθώ, 1989
Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
Ποντιακή Ραψωδία, 1997
Η Λιζέτα Νικολάου είχε παντρευτεί με τον Γιώργο Λιάνη και είχαν αποκτήσει τον γιο τους Αλέξανδρο. «Με τον Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978, ένα χρόνο μετά γεννήθηκε ο γιος μου και μετά χωρίσαμε, όχι από δική μου θέληση. Εγώ είμαι της οικογένειας. Ο χωρισμός μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν να λέω ότι είμαι χωρισμένη» είχε πει σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια.
Πηγή: iefimerida.gr