Ελάχιστα είναι σήμερα τα ντόπια αναψυκτικά. Οι περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες που τα παρήγαγαν, είτε εξαγοράστηκαν από πολυεθνικές, είτε χρεωκόπησαν… Δυστυχώς, αυτή η παγκόσμια τάση, ήταν φυσικό να επηρεάσει και την Ελλάδα. Οι παλιότεροι πάντως, αναπολούν την ντόπια γαζόζα, τη λεμονάδα και την πορτοκαλάδα, ή την γευστική ζελίτα, που διακινούνταν με αρκετές δυσκολίες και με τα πενιχρά μεταφορικά μέσα της εποχής, όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε…