Ένα Φαγητό Κατσαρόλας Βασισμένο στην Κρητική Αστική Κουζίνα από την Πάτρα Ζεϊμπέκη
Photo: Patra Zeibeki
Υλικά
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
κίμινο
πατάτες κομμένες σε βαρκούλες
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για την σάλτσα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνω
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί (πιεσμένο να φύγει το νερό), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, μια γερή πρέζα κίμινο, αλάτι, πιπέρι και πλάθετε τους κεφτέδες. Ψήνετε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο και τους αφήνετε στην άκρια.
Κόβετε τις πατάτες σε βαρκούλες και τις τηγανίζετε κι αυτές σε καυτό λάδι και τις αφήνετε στην άκρια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1/2 φλιτζάνι λάδι και σοτάρετε το 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνετε την κονσέρβα ντομάτας και λίγο νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό και ρίχνετε τους κεφτέδες και τις πατάτες τις τηγανιτές και αφήνετε να ψηθούν για τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στην σάλτσα. Αλατοπιπερόνετε ελαφριά και σερβίρετε
Πηγή: www.patrazeibeki.com