Επίκαιρη Συνταγή: Εύκολη Μαγειρίτσα

Από την Πάτρα Ζεϊμπέκη

Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο με Μοναδικές Γεύσεις

Υλικά

500 γρ. αρνάκι

500 γρ. συκώτι αρνίσιο (προαιρετικά γλυκάδια και καρδιά)

3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

2-3 λεμόνια (χυμό)

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε νερό και προσθέτετε το κρέας να βράσει και να βγάλει ζωμό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζετε για λίγο το συκώτι σε αλατισμένο νερό. Το αφαιρείται και ψιλοκόβετε το συκώτι σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείται το κρέας αφού έχει ψηθεί από τον ζωμό. Προσθέτετε στο ζωμό το ρύζι πλυμένο με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα αφήνετε να ψηθεί το ρύζι προσθέτοντας το συκώτι. Φτιάχνετε εν τω μεταξύ το αβγολέμονο χτυπώντας τα αυγά καλά με το λεμόνι παίρνοντας λίγο – λίγο από τον ζωμό και τον προσθέτετε στο αβγολέμονο χτυπώντας το καλά για να μην κόψει. Κατεβάζετε από την φωτιά την σούπα και προσθέτετε το αβγολέμονο με τον ζωμό ανακατεύοντας καλά να γίνει ομοιόμορφη η σούπα. Διορθώνετε στο αλατοπίπερο.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: www.patrazeibeki.com 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content