ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ Από την Πάτρα Ζεϊμπέκη

pastedGraphic.png

Η ρακή είναι ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό στην Κρήτη και αυτή η συνταγή είναι ένας συνδυασμός μιας ιταλικής συνταγής Limoncello με αυτό το κρητικό τοπικό ποτό. Αν δεν βρείτε κρητική ρακή, χρησιμοποιήστε βότκα ή μη αρωματισμένο ελληνικό τσίπουρο.

Υλικά για 3 μπουκάλια των 750 ml το καθένα

15 λεμόνια

1 1/2 λίτρο κρητική ρακή ή βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

2-4 κούπες ζάχαρη

6 κούπες νερό

Εκτέλεση

Τα λεμόνια πρέπει να είναι φρέσκα και αρωματισμένα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια. Με ένα μαχαίρι που ξεφλουδίζει τα ξεφλουδίζουμε χωρίς να ακουμπήσουμε το ασπράδι μέσα στα λεμόνια.

Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο με κάλυμμα. Αν δεν έχουμε κάλυμμα, το σκεπάζουμε με ένα πανί. Προσθέστε τη ρακή ή τη βότκα. Κλείνουμε το βάζο και τα αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για 25 μέρες.

Τα υπόλοιπα λεμόνια τα κάνουμε χυμό και τα παγώνουμε σε παγοθήκη για μελλοντική χρήση.

Μετά από 25 ημέρες ελέγχουμε το βάζο και αν το υγρό είναι κίτρινο, είναι σχεδόν έτοιμο.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά να σιροπιαστούν. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο βάζο. Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε για άλλες 5 με 10 μέρες στο ντουλάπι.

Μετά από 10 μέρες το λιμοντσέλο είναι έτοιμο. Στραγγίζουμε σε μπουκάλια, και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Είναι στη γεύση μας πόσο γλυκό θέλουμε το λιμοντσέλο οπότε σύμφωνα με τη συνταγή προσθέτουμε ή μειώνουμε τη ζάχαρη. Το ίδιο συμβαίνει και με το αλκοόλ όσο ισχυρό θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο αλκοόλ ή μειώνουμε το αλκοόλ. Προσοχή να μην καλύψει τη γεύση του λεμονιού.

Πηγή: www.patrazeibeki.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content