Αντισταθμιστικά έσοδα στο Δήμο Μαλεβιζίου από τη Χερσαία Ζώνη Λινοπεραμάτων

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία των βουλευτών Μάξιμου Σενετάκη και Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη, έκανε μία εκτενή αναφορά στο βάρος που επί δεκαετίες σηκώνει η περιοχή, στηρίζοντας την ανάπτυξη όλης της Κρήτης, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα κανένα απολύτως αντισταθμιστικό όφελος. 

Ο υπουργός αναγνωρίζοντας το μεγάλο βάρος που σηκώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου συμφώνησε στο αίτημα που υπέβαλε ο Μενέλαος Μποκέας να αποδοθούν σταθερά αντισταθμιστικά οφέλη στο Δήμο Μαλεβιζίου από τη λειτουργία της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων με νομοθετική ρύθμιση. 

Μάλιστα συμφωνήθηκε επίσης, μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της νομοθετικής ρύθμισης, το Λιμενικό Ταμείο νομού Ηρακλείου που θα αναλάβει τη διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης των ΛΙνοπεραμάτων, να αποδίδει μέσω προγραμματικών συμβάσεων στο Δήμο Μαλεβιζίου, τα αναγκαία έσοδα για έργα συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής. Επίσης θετική ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Ναυτιλίας στο αίτημα του Δημάρχου ώστε στο νέο κρατικό φορέα που θα δημιουργηθεί, το Λιμενικό Ταμείο νομού Ηρακλείου ο Δήμος Μαλεβιζίου να έχει ουσιαστική εκπροσώπηση. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content