Μεγάλη φωτιά σε περιοχή του νομού Ρεθύμνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, με τις Αρχές να προχωρούν σε προλυπτική εκκένωση οικισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έλαβαν μήνυμα από το 112 να κινηθούν προς τις Μάνδρες λόγω της φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 είχαν λάβει οι κάτοικοι των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι & Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, η φωτιά ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά, όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 67 πυροσβέστες με 19 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content