Το Σεπτέμβριο τα έργα στην Χανιώπορτα

Όσοι διερχόμενοι από την Χανιώπορτα, διερωτώνται γιατί έχουν τοποθετηθεί κάτω από την πύλη σιδεριές και πλαστικά προστατευτικά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αντικείμενα που τοποθετήθηκαν θα αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία θα πατήσουν σκαλωσιές, προκειμένου να επιδιορθωθούν οι σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί η λίθινη επένδυση του τοξοτού τμήματος του Ενετικού Τείχους. 

Το συγκεκριμένο έργο έχει τίτλο «Άρση επικινδυνότητας και αποκατάσταση Νεωτερικού Ανοίγματος στη Χανιώπορτα» με προϋπολογισμό 395.000 ευρώ και ΦΠΑ 24%. Το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και έχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους έξι μήνες από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν οι σκαλωσιές.

«Η Χανιώπορτα θα κλείσει εντελώς για περίπου έξι ημέρες μέχρι να τοποθετηθούν οι σκαλώσεις όπως προβλέπει η μελέτη και για να μπορέσουν να γίνουν όλες οι εργασίες που απαιτούνται για τη στερέωση και στατική αποκατάσταση του μνημείου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης.

Η εκτίμηση είναι ότι από τον Σεπτέμβριο ο δήμος θα έχει λάβει την έγκριση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία για να τοποθετηθούν οι σκαλωσιές, οπότε θα κλείσει για έξι με επτά ημέρες τελείως η κυκλοφορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content