Η Μαρινέλλα τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ»

«Χαίρομαι που το έργο της “ΕΛΠΙΔΑΣ” μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια. Είμαι στο πλευρό σας για ό,τι με χρειαστείτε» είχε πει συγκινημένη η Μαρινέλλα στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την είχε ανακηρύξει «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» διά βίου ώστε να τιμήσει τη μεγάλη προσφορά της στο όραμα της ίασης εκατοντάδων παιδιών που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Τη Δευτέρα, η τραγουδίστρια που έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην ελληνική μουσική πρωταγωνίστησε σε μια παράσταση, μέρος των εσόδων της οποίας διατέθηκαν υπέρ των σκοπών του σωματείου. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγες ώρες και κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου.


Η Αλίκη Περρωτή συντροφιά με τη Δήμητρα Φιλίππου.

Ο κόσμος είχε καταφτάσει από νωρίς και σχημάτιζε πηγαδάκια ανάμεσα στα καθίσματα και στους διαδρόμους. Την παράσταση με τίτλο «Μαρινέλλα. Ο Μύθος», που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης, απέδειξε ότι η ερμηνεύτρια διατηρεί αναλλοίωτο το σπάνιο δώρο της φωνής της. Παρουσίασε σχεδόν όλες τις μεγάλες επιτυχίες της από τη μακροχρόνια πορεία της στο τραγούδι και εισέπραξε την αγάπη του κοινού που κυριολεκτικά την αποθέωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Η πιο συγκινητική στιγμή ήρθε στο τέλος, όταν οι ακροατές σηκώθηκαν όρθιοι για το τελευταίο χειροκρότημα. Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Αλεξίου Πρίφτη, που διηύθυνε το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμονίας» Ορχήστρας Αθηνών, πλαισιώνοντας άψογα την τραγουδίστρια.


Η Αννα Αγγελικούση με τη Μαριλένα και τον Σπύρο Λοβέρδο.

Η «ΕΛΠΙΔΑ» εορτάζει τρεις δεκαετίες προσφοράς με χίλιες κερδισμένες ζωές παιδιών που κατάφεραν να γίνουν εντελώς καλά. Οταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, η Ελλάδα ήταν ακόμα πολύ πίσω στις υποδομές και τις προσφερόμενες επιστημονικές υπηρεσίες προς αυτήν την κατηγορία περίθαλψης.

Μέσα όμως στα 30 χρόνια που ακολούθησαν, έγιναν κυριολεκτικά άλματα όχι μόνο για τους ίδιους τους μικρούς ασθενείς αλλά και για όλο το ανθρώπινο περιβάλλον τους. Δημιουργήθηκε ακόμα και ειδικός ξενώνας για να φιλοξενούνται οι γονείς τους κατά τη διάρκεια των μακροχρόνιων θεραπειών τους. Χάρις στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας, σήμερα το επίπεδο είναι αντίστοιχο με τα καλύτερα ιδρύματα του εξωτερικού.


Η Σόφη Κουταλίδη, η Λίζα Τάνες, η Κάρεν Μαυρίδη και η Ελλη Ιωάννου.

Αυτό όμως που πέτυχε η «ΕΛΠΙΔΑ» και το οφείλει πολύ στους καλλιτέχνες που τη βοήθησαν είναι να αποδαιμονοποιηθεί η ασθένεια, να υποχωρήσουν οι προκαταλήψεις και να επιμορφωθεί η κοινωνία σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης. Τρανό παράδειγμα η Τράπεζα που σχηματίστηκε από τους χιλιάδες δότες μυελού των οστών.

Καθώς η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία, θα επαναληφθεί ξανά στις 17 Φεβρουαρίου.

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content