Τι σηματοδοτεί η παραπομπή του Παπαγγελόπουλου για 8 αδικήματα -Ανοιξε ο δρόμος για Ειδικό Δικαστήριο

Δυόμιση χρόνια μετά την διαπόμπευση – χωρίς στοιχεία – δέκα πολιτικών προσώπων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis και δέκα μήνες μετά την έναρξη των εργασιών της Προανακριτικής, η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για 8 αδικήματα.

Για “εκδικητική πράξη” μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύφθηκε η σκευωρία, επανήλθε η Δικαιοσύνη, απαντούν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Ενδεχομένως να είναι και η αρχή για το «ξήλωμα του πουλόβερ» και την ανάδειξη και άλλων έκνομων ενεργειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα αποκαλύπτονται τελευταία (υπόθεση Μιωνή-Παππά, Μάτι, Καλογρίτσας κλπ).

Ηταν 6 Φεβρουαρίου 2018, όταν η τότε πολιτική ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δημ. Παπαγγελόπουλος έβγαιναν από το μέγαρο Μαξίμου και την συνάντησή τους με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τότε χαρακτήριζε την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» και προέτρεπε «όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται».

Χθες, 22 Ιουλίου 2020, με 177 θετικές ψήφους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής άνοιξαν το δρόμο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο. Από τα οκτώ αδικήματα, τα τέσσερα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, για την ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, για την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, για την παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, για την απόπειρα εκβίασης, για την δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, για την  δωροληψία Υπαλλήλου και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Μαζί του ως συμμέτοχοι, θα βρεθούν υπό την κρίση του δικαστικού συμβουλίου και επτά μη πολιτικά πρόσωπα: Η Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς και τέσσερις δημοσιογράφοι: ο Γιάννης Φιλιππάκης, ο Αλέξανδρος Τάρκας, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Στην ψηφοφορία που έγινε χθες το βράδυ συμμετείχαν 180 βουλευτές δηλαδή το άθροισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, 177 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και τρία άκυρα. Εξ αυτών, δύο γιατί δεν υπήρχε σημειωμένο τίποτα επάνω και το τρίτο γιατί είχε γραφεί με μωβ χρώμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 απείχαν από την ψηφοφορία.

Και ο πρωθυπουργός συμμετείχε χθες στην διαδικασία ψηφοφορίας για παραπομπή του Παπαγγελόπουλου / Φωτογραφία: Eurokinissi, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Η  απόφαση της Βουλής κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο που αφορά στην υπόθεση Novartis και στην στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων, χωρίς επαρκή ή με κατασκευασμένα στοιχεία,  ανάμεσα τους και δύο πρώην πρωθυπουργών. Η σκευωρία Novartis, ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2018 με την σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής  για τα 10 πολιτικά πρόσωπα και έκλεισε χθες – σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο – με την παραπομπή του κ. Παπαγγελοπούλου.

Πόρισμα πλειοψηφίας: Προκύπτει ύπαρξη συγκροτημένης ομάδας

Η χθεσινή απόφαση είναι μια ηχηρή απάντηση δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής – που είδαν κορυφαία στελέχη να βρίσκονται «κρεμασμένα στα μανταλάκια» επί πολλούς μήνες, σε δημόσια διαπόμπευση – έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την Δικαιοσύνη, τους θεσμούς εν γένει και τους  πολιτικούς του αντιπάλους  το διάστημα που ήταν κυβέρνηση.

Άλλωστε στις ομιλίες των περισσότερων πολιτικών στελεχών αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την χθεσινή συνεδρίαση, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την υπόθεση Novartis, ήταν η πολιτική εξόντωση και η φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να κερδηθούν οι εκλογές.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content