Νόστιμο και υγιεινό τσιγαριαστό σταμναγκάθι με αβγά
Υλικά:
(για 2 άτομα)
250 γρ σταμναγκάθι
5 αβγά
Χοντρό αλάτι
Πάπρικα και μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Γραβιέρα Κρήτης
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι, το πλένουμε πολύ καλά και το βράζουμε σε άφθονο, καλά αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, σκεπασμένο για να κρατήσει το χρώμα του.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να απλώσει στον πάτο του και στρώνουμε το σταμναγκάθι. Το αφήνουμε λίγη ώρα να τσιγαριστεί στο λάδι και το γυρνάμε και από την άλλη μεριά. Περίπου 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, αφού έχουμε προσθέσει το αλάτι και λίγη πάπρικα. Τρυπάμε την ομελέτα σε διάφορα σημεία για να ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά.
Απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της ομελέτας μας τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
Αφού τυλίξουμε την λαβή του τηγανιού μας με λίγο αλουμινόχαρτο τελειώνουμε στο grill σε ψηλή θερμοκρασία. Μόλις φουσκώσει η ομελέτα μας είναι έτοιμη.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή : cookpad.gr