Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 τεμάχια ψαρονέφρι (1 κιλό περίπου) ανοιγμένα για να γίνουν ρολό
- 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 80γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 80γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
- 50γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι άνiθο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50ml λάδι
- 70ml λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, την γραβιέρα, την ξυνομυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, τη λιαστή ντομάτα και τον άνiθο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο αυγά. Ελέγχουμε την αλμυρότητα του μείγματος και προσθέτουμε ανάλογα αλάτι και πιπέρι.
Σε μία επιφάνεια απλώνουμε ένα ένα τα τεμάχια από το ψαρονέφρι, τα γεμίζουμε με το μείγμα το κάθε ένα ξεχωριστά, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και δένουμε το κάθε ρολό με μια κλωστή. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι που καίει, θωρακίζουμε για ένα λεπτό το κάθε ρολό από όλες τις πλευρές του ώστε να μη χάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180οC.
Πηγή: cretanfoodnews.gr