ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ
Μνημονικές επιστροφές και αναστοχαστικές παρακαταθήκες
Ο τόμος προβάλλει την ερευνητική διαδικασία ως διαδικασία ζωντανή που συνοδεύεται, σε όλα στάδια της έρευνας, από αβεβαιότητες αποκαλύπτοντας ανάγλυφα πόσο ευάλωτος είναι ο ίδιος ο ερευνητής, ακόμα και όταν μελετά πληθυσμούς κοινωνικά ευάλωτους. Η διάθεση των συγγραφέων να εκθέσουν με τρόπο αναστοχαστικό τα συνήθη «παραλειπόμενα» της ερευνητικής διαδικασίας, αντλώντας προβληματισμούς από την προσωπική τους ερευνητική εμπειρία, καθιστά το εγχείρημα του συλλογικού τόμου πρωτότυπο και ενδιαφέρον.
ISBN 978-960-02-3551-7, Σχήμα 17x24, Σελίδες 354, Τιμή: €18,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 624gr, Έκδοση Αθήνα 2021
Οι συγγραφείς του τόμου
Έλια Βαρδάκη – Ευτυχία Βουτυρά – Maurice Godelier – Χρυσάνθη Ζάχου – Μαρία Θανοπούλου – Νίκος Ναγόπουλος – Ελένη Παπαγαρουφάλη – Diana Riboli – Μάνος Σαββάκης – Θεόδωρος Σπύρος – Μανόλης Τζανάκης – Ιωάννα Τσίγκανου – Βασιλική Χρυσανθοπούλου
Οι επιμελήτριες του τόμου
Η Χρυσάνθη Ζάχου σπούδασε κοινωνιολογία στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία (London School of Economics, University of Essex) και είναι επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδos – Deree. Το επιστημονικό της έργο, με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, εστιάζει στη μελέτη της μετανάστευσης, του φύλου, της κοινότητας και κοινωνικής αλλαγής, της ποιοτικής έρευνας και της κοινωνική θεωρίας.
Η Μαρία Θανοπούλου σπούδασε νομικά στην Αθήνα και κοινωνιολογία στο Παρίσι με ειδίκευση στην κοινωνιολογία της μνήμης. Ως ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για τρεις και πλέον δεκαετίες (1987-2020) συμμετείχε σε μεγάλου θεματικού φάσματος έρευνες, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την συλλογική μνήμη, την προφορική ιστορία, την ποιοτική έρευνα, την βιογραφική μέθοδο και την ιστορία των κοινωνικών επιστημών.
,