Ένα πιάτο που στέκεται στο τραπέζι και ως κυρίως αλλά και ως συνοδευτικό.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′
Υλικά
1 κιλό κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
1 μπαστουνάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού harissa
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
2 καρότα μεγάλα, χοντροτριμμένα
1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
50γρ. σταφίδες μαύρες
αλάτι
Διαδικασία
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και τα καρότα στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Ρίχνετε το μπαστουνάκι της κανέλας, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τη harissa, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.
Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το μπαστουνάκι κανέλας και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε σε πιάτα.
olivemagazine.gr