Μοσχαρίσιες μπουκίτσες με ελιές

Η συνταγή είναι ένα είδος τηγανιάς, πιο σαλτσάτη όμως και πιο ζουμερή από το συνηθισμένο και κατάλληλη τόσο για το καθημερινό όσο και για το γιορτινό τραπέζι. Οι ελιές θα προστεθούν την τελευταία στιγμή, προς το τέλος του μαγειρέματος, για να μην λιώσουν ή παραμαλακώσουν.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:55′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
700γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, λιωμένο στο μπλέντερ
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
1½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
30 ελιές πράσινες τσακιστές
10 ελιές Καλαμών
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και το κρέας σε μπουκιές μεγέθους μικρού καρυδιού.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι μαζί με τις μπουκίτσες κρέατος. Σοτάρετε τα δύο υλικά καλά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κύμινο και το θυμάρι. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σκεπάσετε το σκεύος, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί στο μισό.

Ρίχνετε μέσα τους κύβους ντομάτας, συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι καφέ νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλη ½ ώρα, με το τηγάνι σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά.

Τέλος, προσθέτετε τις ελιές, ανακατεύετε, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 2-3 λεπτά ακόμα, ώσπου η σάλτσα να πήξει καλά.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σκελίδες σκόρδο στη συνταγή αν θέλετε. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε όμως αυτό το φαγητό, είναι μια γερή τηγανιά πατάτες.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content