Ένα χορταστικό και θρεπτικό φαγητό και, αν έχετε παιδιά, θα λατρέψουν τη γλύκα της σελινόριζας. Χρησιμοποιήστε το ασπρογιαγχνί ως βάση για να ετοιμάστε άλλα φαγητά προσθέτοντας κοτόπουλο ή ψάρι. Μαγειρέψτε το και σκέτο με αβγολέμονο, που του ταιριάζει ιδανικά.
Μερίδες:4-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:15′
70ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
100γρ. πατάτες
2 καρότα
1 πράσο
300γρ. αρακά κατεψυγμένο
400γρ. σελινόριζα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.
Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετε αμέσως.
olivemagazine.gr